Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Fil. Dr. Hans Lindberg, vd på Bankföreningen, har varit ledamot i EKN:s styrelse sedan 2016 och har nu av regeringen utsetts till styrelseordförande.

Hans Lindberg har en lång statlig bakgrund, bland annat som statssekreterare på finansdepartementet 2010-2014, generaldirektör på Ekonomistyrningsverket (ESV) och ställföreträdande generaldirektör på Konjunkturinstitutet. Därutöver har han varit chefekonom på Skandia Liv, chefstrateg på AP3 samt arbetat många år på Riksbanken.

– Det är ett oerhört intressant och spännande uppdrag. Jag ser fram emot att bidra till att utveckla EKN:s arbete för att främja svensk export, i nära samarbete med både företag och banker, säger Hans Lindberg.

– Jag är mycket glad över att Hans Lindberg är EKN:s nya styrelseordförande. Han kommer att utgöra en stor tillgång i arbetet med att utveckla de exporterande företagens finansieringsmöjligheter, säger EKN:s generaldirektör Anna-Karin Jatko.

Hans Lindberg efterträder Jan Roxendal, som varit EKN:s styrelseordförande sedan 2010.

– Jan Roxendals insatser för EKN:s utveckling har varit omfattande. EKN är mycket tacksam för hans imponerande bidrag under alla år, säger Anna-Karin Jatko.