Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Vem kan använda EKN eID?

EKN eID är en e-legitimationslösning för i första hand personer som vill använda EKN Online men saknar svenskt personnummer. EKN eID kan jämföras med Mobilt BankID. 

Vad behövs för att använda EKN eID?

Företaget behöver ansöka till EKN om ett EKN eID för en användare.

Användaren behöver installera säkerhetsappen Nexus Personal Mobile på en mobil enhet med operativsystemen Android eller iOS.

Kostar EKN eID något?

Nej. EKN eID, samt Nexus Personal Mobile är kostnadsfria. Det är däremot upp till användaren att stå för den tekniska utrustningen som krävs för att använda EKN eID – en mobil enhet med operativsystemet Android eller iOS.

Är EKN eID säkert?

EKN eID är en tvåfaktorsäkerhetslösning som tillhandahålls av Exportkreditnämnden (EKN) med stöd av Nexus Personal Mobile för legitimering och underskrift i EKN:s internetbaserade elektroniska system för ansökan och hantering av de garantiprodukter som är tillgängliga online (EKN Online). Nexus Personal Mobile är en etablerad och säker lösning som levereras av EKN:s partner Nexus Group.

Hur länge är ett EKN eID giltigt?

Giltighetstiden är 2 år från dagen då EKN godkänt ansökan.

Hur gör jag för att ansöka om ett EKN eID?

I bilden nedan kan du följa ansökningsprocessen steg för steg. Du kan ladda ner ansökningsblankett, allmänna villkor och en "draft checklist" för "legal opinion" här nedan.

Process för hur man ansöker om EKN Online

Sidan uppdaterades senast