Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Projektet omfattar konstruktion av ca 37 km 132 kV transmissionsledning med tillhörande substation, från Mirama substation till den föreslagna Nsongezi substationen via Kikagati. Detta är en del av Ugandas plan att utöka tillgången till el för att minska fattigdomen, i linje med deras nationella utvecklingsplan.

Projektet är preliminärt A-klassat och den potentiella sociala och miljömässiga påverkan innefattar frågor inom följande huvudsakliga områden: markförvärv och folkomflyttning samt biodiversitet. Den ursprungliga bedömningen av projektets sociala och miljömässiga påverkan (ESIA) återfinns i följande webblänk:

Med utgångspunkt i befintlig ESIA genomför EKN en fördjupad analys av projektets sociala och miljömässiga risker. EKN har också en nära dialog med inblandade parter för att säkerställa att riskerna hanteras i linje med och internationella standarder.

Informationen publicerades på EKN:s webbplats www.ekn.se den 19 mars 2020. Synpunkter på affären kan lämnas inom minst 30 dagar. Denna publicering följer OECD:s rekommendation om gemensamma förhållningssätt för exportkreditinstitut.

Sidan uppdaterades senast