Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

En värld av möjlighet, risk – och garantier

Svenska exportframgångar bygger på djärva åtaganden, inte minst från lokala underleverantörer. Vi kan lyfta av en del av bankens kreditrisk och underlätta finansiering i varje led av exportkedjan – så att du kan sälja mer, på hemmaplan eller internationellt.

Vi stöttar exportföretag och underleverantörer i alla branscher och storlekar

En garanti från EKN är ofta den sista pusselbiten som behövs för att banken ska säga ja till en exportrelaterad satsning. Tillsammans hittar vi rätt lösning för ditt nästa steg:

  • När du behöver rörelsefinansiering för att kunna göra fler affärer.
  • När du behöver investera i produktionsutrustning och nya maskiner.
  • När du behöver garantera en förskottsbetalning för att klara av en stor order.

Vill du veta mer? Fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.

Jag vill veta mer om EKN:s garantier

Du måste vara inloggad för att skicka formuläret. Om du är inloggad och ändå inte kan skicka det, se till att "Do not track" inte är aktiverat i din webbläsares inställningar.

Mycket verkstad i Ronneby

Ronneby Svets & Smide behövde finansiera produktionen av sin största order någonsin. Med EKN:s hjälp gick det att ordna ett förskott. Nyckeln var att ordern ingick i beställaren NKT:s leveranser till internationella infrastrukturprojekt.

Kvinna på ett snickeri

Har du stött på de här fem vanliga problemen?

Exportföretag och underleverantörer stöter ofta på samma svårigheter på vägen mot fler och bättre affärer. Läs mer om några klassiska utmaningar och hur EKN kan hjälpa dig att komma vidare.

Läs mer här
Pengar och ett växtskott

Hållbart gödsel en exportsuccé – innan produktionen ens har startat

Om din exportsatsning bidrar till klimatomställningen kan EKN täcka ända upp till 80 procent av bankens risk.

Läs mer här

Ta första steget mot en bra affär

Är du redo för en satsning med direkt eller indirekt koppling till export? Vi kan guida dig till en bra finansieringslösning som hjälper dig att ta nästa steg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på EKN:s nyhetsbrev. Genom din anmälan samtycker du till att EKN skickar nyhetsbrev till din e-postadress. EKN använder APSIS som e-postverktyg där din e-postadress sparas.

Du måste vara inloggad för att skicka formuläret. Om du är inloggad och ändå inte kan skicka det, se till att "Do not track" inte är aktiverat i din webbläsares inställningar.

Sidan uppdaterades senast