Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

För att öka kännedomen om hur det svenska exportfinansieringssystemet möjliggör export och skapar fördelar för både bankerna och deras kunder arrangerar EKN en kostnadsfri exportutbildning för banker

– Det svenska systemet har hjälpt alla de stora svenska bolagen att erövra världen. Många mindre företag känner inte till att precis samma muskler är tillgängliga även för dem. Genom att berätta för bankerna om systemets fördelar kan de sprida kunskapen till sina kunder och på det sättet kan vi tillsammans möjliggöra export för fler små och medelstora svenska företag, säger Greger Leijonhufvud regionchef för södra och västra Sverige EKN:s affärsområde för SME och Midcorp.

Fördelar för banken och kunden

EKN:s garantier reducerar bankens risk. För bankerna ger det möjlighet att säga ja och utöka affären när kunderna vill växa genom export. När EKN tar en del av risken kan banken dessutom öka kundens kreditutrymme.

– Det handlar om klassisk win-win för banken och kunden, men fler exporterande företag är också väldigt bra för Sverige som land eftersom det skapar nya arbetstillfällen. Det gör stor nytta att sprida kunskapen om den svenska modellen för exportfinansiering till bankernas företagsrådgivare och kontorschefer, eftersom de träffar många fler företag än vad vi kan göra., säger Greger Leijonhufvud.

I höstas genomfördes den nya utbildningen i Stockholm, och nu går den alltså vidare till Malmö den 5 mars och Göteborg den 6 mars.

Mer information och anmälan

Vill du veta mer eller redan nu anmäla ditt intresse? Kontakta Greger Leijonhufvud på telefon 040-98 06 00 eller på mejl greger.leijonhufvud@ekn.se. Eller anmäl dig på e-post: utbildning3@ekn.se