Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Under året har antalet ansökningar inom EKN:s affärsområde SME och Midcorp ökat och står i nuläget för 55 procent av EKN:s totala antal ansökningar. Antalet nya kunder inom affärsområdet är rekordhögt och volymerna för garantiofferter har ökat med 28 procent under året. Prognosen är att ökningen fortsätter under 2021.

– Jag är mycket glad att Tomas tillträder som ny kundteamschef. Han är en av våra skickligaste kreditanalytiker, med bred erfarenhet av regional SME och Midcorp-finansiering samt lång erfarenhet från den privata kreditförsäkringsmarknaden - en perfekt kombination för den nya ledarrollen. Med sitt starka engagemang och breda kunskap kommer han bidra mycket till EKN:s fortsatta strategiska satsning på små och medelstora företag, säger Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef SME och Midcorp på EKN.

Tomas Fransson har arbetat på EKN sedan 2008 i roller som senior underwriter, senior kreditanalytiker samt biträdande kundteamschef. Före EKN arbetade han flertalalet år inom den privata kreditförsäkringsbranschen, bland annat för Atradius och Coface kreditförsäkring.

Affärsområdet SME och Midcorp går från ett kundteam med en gruppchef till att i stället omfatta två regionala kundteam och två gruppchefer. Även fortsättningsvis kommer det att vara ett mycket nära och integrerat samarbete mellan kundteamen för att kunna ge bästa möjliga support till små och medelstora företag och deras banker.

Tomas Fransson tillträder sin nya tjänst den 1 december 2020.