Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen. Med sin gedigna erfarenhet av kredit- och riskbedömning blir Peter Tuving en centralfigur i EKN:s arbete med att hjälpa svenska företag ut på exportmarknaderna, säger Anna-Karin Jatko, generaldirektör.

Peter Tuving kommer även att ansvara för arbetet med premiemodellen och OECD/EU-frågor. Han ingår i EKN:s ledningsgrupp.

– EKN är en liten men mycket viktig myndighet. En garanti från EKN är många gånger hela förutsättningen för en svensk exportaffär. Därför är det både med stor respekt för uppdragets karaktär och med stor förväntan jag tar mig an det, säger Peter Tuving.

Peter Tuving har en lång erfarenhet av internationell kreditbedömning, både som analytiker och chef. Vidare har Peter bred ledarskapserfarenhet och kunskap om statlig verksamhet. Han kommer närmast från S&P Global (tidigare Standard och Poor’s) där han bland annat ansvarat för den nordiska verksamheten kombinerat med internationella chefsroller för olika analytikergrupper (infrastruktur och företagsratings).