Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Lunchseminarium om hållbara affärer i Asien

Asien är en viktig handelspartner för svenska företag och är en tillväxtmotor med närmare 40 procent av den globala världsekonomin. Asien står för över 10 procent av den svenska varuexporten och 9 procent av importen. Kina är nu världens största ekonomi och Sveriges största handelspartner i Asien. Som värd för detta kostnadsfria lunchseminarium står Business Sweden och EKN.

Program

Från 11.30 Registrering och lunch

12.00 Inledning

Anders Bohman, Programchef och Exportrådgivare, Business Sweden
Ulf Elgquist, Senior Underwriter, Affärsområdet för SME & Midcorp, EKN

12.05 Utblick i en osäker omvärld

Johan Fredriksson, landanalytiker, EKN
EKN:s landanalytiker berättar om den senaste politiska och ekonomiska utvecklingen i Kina, Indien och Sydostasien och vad det kan ha för inverkan på svensk export.

12.20 Att handla med Kina – ett nytt marknadslandskap

Johan Lennefalk, Market Manager Beijing, Business Sweden
Kina är en global tillväxtmotor men har sedan Coronapandemin tappat fart. Därtill ses Kina ur vissa aspekter som ett hot. Men hur ser det ut framöver med affärsmöjligheter i Asien? Och hur ska jag som företag navigera dessa motstridiga intressen? 

12.35 Hållbara affärer med Asien: hur gör jag?

David Carlsson, hållbarhetsanalytiker, EKN
Allt hårdare regler kring sanktioner och socialt och miljömässigt hållbara affärer ställer krav på dig som företag. Därtill är hållbarhetsarbete ett viktigt konkurrensmedel. Var finns de främsta riskerna och hur undviker du dem?

12.50 Avslutning

Frågor och diskussion