Kvinna bakifrån som tittar ut över stad i skymning

Med Exportsprånget vågar du säga ja till framtidens succéer

EKN:s nya satsning gör det lättare att finansiera snabbväxande företag som vill ut på den internationella marknaden, men inte möter de vanliga kraven.

Vi lyfter av upp till 75 % av risken

Som kreditgivare möter du kanske unga företag med spännande framtidsutsikter, men du vågar inte godkänna en kredit. Då kan EKN hjälpa till. När ett företag vill låna upp till 10 miljoner kronor för en exportsatsning, täcker vi upp till 75 procent av bankens risk om prognosen är god och företaget möter följande kriterier:

  • Vill exportera produkter eller tjänster, alternativt sälja till ett exporterande företag
  • Kan uppvisa minst ett årsbokslut
  • Har haft max 3 års kommersiell försäljning

EKN till din tjänst

Om du har frågor om Exportsprånget eller EKN, så berättar vi gärna mer om fördelarna med våra garantier. Tillsammans kan vi stötta fler företag med deras exportsatsningar. Slå gärna en signal på 08-788 00 00 eller använd kontaktformuläret här bredvid.

Åsa berättar om Exportsprånget

Det kan vara svårt för tillväxtbolag att få finansiering, i synnerhet i osäkra tider. Åsa Larsson förklarar hur EKN gör det lättare för banker att inleda en relation med framtidens giganter.

Flygbild över Stockholm i skymning

Ett budskap till tillväxtbolag

Exportsprånget gör det lättare att få bankfinansiering när du vill sälja varor eller tjänster för en internationell marknad – samtidigt som du behåller kontrollen över det egna bolaget. Satsningen kan antingen vara som exporterande företag eller som underleverantör till ett exporterande företag.