Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten
... lägg därtill en framgångsrik utrullning av 5G i Indien och du har receptet för ECA of the Year 2024.

De vinnande organisationerna i GTR Awards fick ta emot sina priser vid en galamiddag i London den 1 maj. Underwritern Malin Tegnér Larsen från EKN var på plats.

Grattis till två utmärkelser, Malin! Hur känns det?

   - Det har varit både utmanande och spännande att få bidra till en så stor och komplex affär med exportörer, långivare och ECA:er från flera länder. Dessutom har det varit en fantastisk erfarenhet att arbeta med en så professionell köpare som Reliance Jio.

   - När det gäller utmärkelsen ECA Of The Year är vi naturligtvis tacksamma och glada och ser det som en bekräftelse på att vårt hårda arbete lönar sig i form av framgångsrika affärer som understryker den viktiga roll som handelsfinansiering spelar. Priset är ett bevis på det globala erkännande som svenska företag får för innovation, kompetens och konkurrenskraft, särskilt inom hållbarhet och klimatomställning.

"Att rulla ut 5G i ett land med mer än 1,4 miljarder människor är ett komplext företag och kräver en stor mängd utrustning från utländska leverantörer", konstaterade GTR och tillade att "den resulterande aggregerade finansieringen är anmärkningsvärd för sin blotta storlek."

   - 2023 var en historisk milstolpe för EKN som uppnådde den högsta garantivolymen i sin 90-åriga historia, kommenterar Anna-Karin Jatko, generaldirektör för EKN. Lägg därtill en framgångsrik utrullning av 5G i Indien och du har receptet för ECA of the Year 2024.

GTR Leaders in Trade Awards uppmärksammar framstående aktörer inom handel, råvaror, leverantörskedjor, exportfinansiering och fintech-marknader. Vinnarna i varje kategori baseras på bidrag som skickats till GTR och, där det är relevant, hänvisas till Best Deals signed in 2023 som ytterligare underlag för GTR:s beslut.