Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Podcasts är ett enkelt och tillgängligt sätt att ta till sig expertkunskap. Och för den som exporterar finns det massor av nyttig information att lyssna sig igenom. Kanske kan en ny insikt leda till ännu bättre exportaffärer till hösten? Här är några podcasts med allt från handelsavtal, spännande erfarenheter från fältet till branschtips och landfördjupningar.

Utrikeshandelspodden

Den här podden görs av Kommerskollegium. Bra för den som vill hålla koll på internationella regelverk, handelsavtal och vad som händer i omvärlden.

Euro Money: Treasury and turbulence

En poddserie från organisationen Euro Money på temat finansiering. Berättelser om hur treasury-avdelningen hanterat tuffa situationer som uppstår vid export. Från krig, geopolitiska risker och cyberhot – spännande berättelser från verkliga situationer.

Musikbranschpodden

Oavsett om du själv är inom musikbranschen eller inte – inspireras av experter och berättelser från det svenska musikundret.

Business Sweden podcast

Hur ska svenska små- och medelstora företag göra fler affärer ute i världen? Om globalisering och möjligheter, handel och investeringar men också konkreta affärstips och kulturkrockar från världens mest spännande marknader.

The UI podcast

Utrikespolitiska institutets podcast passar den som vill gräva lite djupare och förstå det land eller region man exporterar till. Från kinesiska lån och EU:s framtidsfrågor till gula västarna-rörelsen i Frankrike och läget inom den afrikanska unionen.

På spaning innovation

Den svenska innovationsmyndigheten Vinnovas podcast om just innovation. Cirkulär ekonomi, digitalisering, smarta städer och mycket mer.

Ekonomiekot

Sveriges Radios nyhetsprogram om allt som rör ekonomi. Perfekt för den som snabbt vill orientera sig och hänga med i både lokala och globala händelser.

Killander och Björk – intervjuar EKN:s chefsanalytiker Stefan Karlsson

Sist men inte minst… en färsk intervju med EKN:s chefsanalytiker Stefan Karlsson om svensk export, digitalisering och betalningsrisker i olika länder.