Järnväg från Bandirma till Osmaneli, Turkiet

EKN överväger en garanti för finansiering av utrustning till järnvägsprojektet ”Bandirma Bursa Yenisehir Osmaneli High Standard Railway Project” (BBYO) som ägs av Turkiets Ministry of Transport and Infrastructure, Directorate General of Infrastructure Investments (AYGM).

Projektet innefattar en 201 km lång ny järnvägssträcka i nordvästra Turkiet mellan städerna Bandirma och Osmaneli. Projektet kommer att integrera industrin och passagerare till höghastighetslinjen mellan Istanbul och Ankara.

EKN har preliminärt A-klassat projektet. Den potentiella sociala och miljömässiga påverkan från projektet relaterar främst till biologisk mångfald, markförvärv och folkomflyttning, samt kulturarv. Projektets miljö- och sociala konsekvensbedömning (ESIA) återfinns i följande webblänk:

ESIA

Med utgångspunkt i befintlig ESIA genomför EKN en fördjupad analys av projektets sociala och miljömässiga risker. EKN har också en nära dialog med inblandade parter för att säkerställa att riskerna hanteras i linje med internationella standarder.

Informationen publicerades på EKN:s webbplats www.ekn.se den 24 juni 2021. Synpunkter på affären kan lämnas inom minst 30 dagar. Denna publicering följer OECD:s rekommendation om gemensamma förhållningssätt för exportkreditinstitut, de så kallade ”Common Approaches”.

Sidan uppdaterades senast 22 jul 2022