Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Varför jobbar du på EKN?

För att EKN är en väldigt stimulerade arbetsplats. Vi jobbar hårt för att hålla hög kvalitet i våra processer. EKN har höga ambitioner när det gäller säkerhet, och informationssäkerhet i synnerhet. Jag brukar säga att vi har två guldägg som ska skyddas; medarbetarna och affärsinformationen. Det gäller att förstå vad som krävs för att dessa ska vara trygga hela tiden.

Vad motiverar dig i ditt arbete?

Att det finns ett starkt stöd från ledningen i alla säkerhetsfrågor. Utöver detta motiveras jag av att jag ofta ställs inför nya utmaningar och har möjlighet till ständig utveckling på EKN. Arbetskamraterna betyder också jättemycket. Det är lätt att trivas.

Varför är EKN:s säkerhetsarbete så viktigt?

EKN har en central roll i finansieringen av den svenska exporten, och försäkrade ett värde över 77 miljarder under förra året. EKN har affärer i över hundra länder och försäkrar flera stora affärer inom samhällskritisk verksamhet som till exempel energiförsörjning. Det är många parter som kan ha intresse av EKN:s verksamhet. Därför är det viktigt för oss att hela tiden följa omvärldsutvecklingen, analysera hotbilden och löpande bedöma vilket skydd eller vilka andra åtgärder som kan krävas.

Hur har den senaste tidens omvärldsutveckling påverkat EKN:s säkerhetsarbete?

Vi behöver vara på tårna och hela tiden förstå hur den nya hotbilden kan påverka oss. Därför har vi gjort en extra satsning på cybersäkerhet under året och tagit fram en cybersäkerhetsstrategi.