Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

EKN överväger en garanti för finansiering av utrustning till bolaget Rosh Pinah Zinc Corporations expansion och drift av zink- och blygruvan Rosh Pinah.

Projektet omfattar expansion och drift av en zink- och blygruva med underjordsbrytning vilken ligger 800 km söder Windhoek och 75 km nordöst om staden Oranjemund i södra Namibia.

Projektet är preliminärt A-klassat och den potentiella sociala och miljömässiga påverkan innefattar frågor inom följande huvudsakliga områden: hantering av hälsa för lokala samhällen och biodiversitet. Bedömningen av projektets sociala och miljömässiga påverkan (ESIA) återfinns i följande dokument:

Med utgångspunkt i befintlig ESIA genomför EKN en fördjupad analys av projektets sociala och miljömässiga risker. EKN har också en nära dialog med inblandade parter för att säkerställa att riskerna hanteras i linje med och internationella standarder.

Informationen publicerades på EKN:s webbplats www.ekn.se den 26 augusti 2022. Synpunkter på affären kan lämnas inom minst 30 dagar. Denna publicering följer OECD:s rekommendation om gemensamma förhållningssätt för exportkreditinstitut.

Sidan uppdaterades senast