Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Projektet innefattar en 201 km lång ny järnvägssträcka i nordvästra Turkiet mellan städerna Bandirma och Osmaneli. Projektet kommer att integrera industrin och passagerare till höghastighetslinjen mellan Istanbul och Ankara.

EKN har preliminärt A-klassat projektet. Den potentiella sociala och miljömässiga påverkan från projektet relaterar främst till biologisk mångfald, markförvärv och folkomflyttning, samt kulturarv. Projektets miljö- och sociala konsekvensbedömning (ESIA) återfinns i följande webblänk:

Med utgångspunkt i befintlig ESIA genomför EKN en fördjupad analys av projektets sociala och miljömässiga risker. EKN har också en nära dialog med inblandade parter för att säkerställa att riskerna hanteras i linje med internationella standarder.

Informationen publicerades på EKN:s webbplats www.ekn.se den 24 juni 2021. Synpunkter på affären kan lämnas inom minst 30 dagar. Denna publicering följer OECD:s rekommendation om gemensamma förhållningssätt för exportkreditinstitut, de så kallade ”Common Approaches”.

Sidan uppdaterades senast