Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Om EKN:s landpolicy

EKN följer utvecklingen i världens länder och bedömer risken för betalningssvårigheter. Bedömningen sammanfattas i en landpolicy där vi anger landriskklass från 0 till 7. Ju lägre siffra desto bättre kreditvärdighet har landet. Bedömningen görs kontinuerligt samt i årliga regiongenomgångar i samverkan med övriga OECD-länder.

För varje land visas landriskklassen för korta och långa kredittider samt EKN:s möjlighet att lämna garanti för olika kategorier av köpare eller låntagare.

I den högsta landriskklassen finns både länder där EKN har möjlighet att ställa ut garantier och länder där det är helt stängt för garantigivning. Färgerna indikerar enbart en specifik landriskklass och ger ingen vägledning till om landet är öppet eller stängt för garantigivning. Information om möjligheten att täcka risker finns i respektive lands tabell med policyn för de fyra olika risktyperna.

Landriskanalyser

EKN producerar landriskanalyser för de cirka 25 länder världen över som har störst exponering av EKN-garantier. Därutöver publiceras analyser av andra länder, beroende på riskutveckling och affärsflöde.

Geografi

Ett land kan finnas under fler än en världsdel, då det kan sträcka sig geografiskt över två världsdelar, men tillhöra en världsdel politiskt.

Planeten jorden i motljus

Om landriskbedömning

För varje ansökan om garanti gör EKN en bedömning av risken för utebliven betalning i den specifika affären. Så går det till.

Om landriskbedömning
Kameralins

Bildbank

Välkommen till EKN:s bildarkiv där du kan hitta bilder av vår ledning och medarbetare samt aktuell landriskkarta.

Bildbank

Sidan uppdaterades senast