”EKN erbjöd en bättre lösning, precis när vi behövde den”

Scania är en av världens ledande leverantörer av lastbilar, bussar och motorer. Det helägda dotterbolaget Scania Latin America ansvarar för Scanias produktionsanläggning i Brasilien, men också för försäljning och service för hela den syd- och mellanamerikanska marknaden.

Liana Mara De Marchi Cano är Financial Manager och ansvarig för trade finance-avdelningen på Scania Latin America. Vi ber henne berätta om sin erfarenhet av EKN.

– Vi hade en stor affär på gång med en gruventreprenör i Peru. Det handlade om totalt 37 fordon och allt var i stort sett klart när kundens bank plötsligt drog sig ur.

Kundfokuserade

– Vi sökte alternativa lösningar och hittade en ny lösning där Scanias chilenska finansbolag ordnade finansieringen och EKN garanterade krediterna. Tack vare detta kunde vi rädda affären.

– Det här var första gången som vi på Scania Latin America använde oss av EKN och jag måste säga att jag är mycket nöjd med samarbetet. Särskilt om jag jämför med de lösningar vi använt oss av tidigare. Vid en internationell jämförelse vågar jag påstå att EKN erbjuder snabbare, enklare hantering och en vänlig, kundfokuserad service. Det gör att jag varmt rekommenderar EKN till industrier som möter liknande utmaningar.

Huvudkontor:

Södertälje

Verksamhet:

Lastbilar, bussar, motorer

Huvudmarknader:

Europa, Latinamerika, Asien

Scania Latin Americas behov

Alternativa  finansieringslösningar.

EKN:s lösning

Garanti som underlättade finansiering i affären.

kontakt

hilda.hellgren@ekn.se