CSR SKÅNE: Gröna finansieringsmöjligheter från experterna

kalender - 25 AUG 2022

Hybridseminarium om gröna finansieringsmöjligheter, där EKN medverkar med expertis. Delta via Zoom eller på plats i Malmö.

Hur får man ut sina produkter på den internationella marknaden? Hur får man finansiering? Vad finns för verktyg för export? Dessa frågor och många fler får du svar på under en CSR Skåne-förmiddag, fylld med tips från de med gedigen erfarenhet inom området.

Agenda

09.00–09.05 TEM/CSR Skåne Caroline Charlier, moderator – Välkomna
09.05–09.20 Svensk Exportkredit Max Hedberg (Kundansvarig) och Johan Henningson (Senior Sustainability Specialist)
09.25–09.40 Nefco Joakim Svahn (Investment Officer)
09.45–10.00 EKN Greger Lejonhufvud (Regionansvarig)
10.05–10.30 Frågor och diskussion

Häng och mingel efteråt för de som kan och vill.

Datum: 25 augusti 2022

Plats: (Hybrid) Zoom eller på plats vid TEM:s Malmökontor på Södra Promenaden 51.

Kostnad: Gratis för medlemmar i TEM:s nätverk (CSR Skåne och NCSH). Övriga: 995 kr ex. moms (reducerat pris!).

Läs mer och anmäl via denna länk >>


Mer om de medverkande bolagen:

  • Svensk Exportkredit är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Max Hedberg kommer att berätta om deras finansieringslösningar och Johan Henningsson om hur hållbara finansieringslösningar fungerar.
  • Nefco – The Nordic Green Bank – riktar sin finansiering till små och medelstora bolag (SMB) som satsar internationellt med lösningar som har positiv inverkan på miljö och klimat. Nefco erbjuder lån på marknadsvillkor, investeringskapital samt stöd till förstudier för internationalisering till nordiska SMB.
  • EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör de genom att försäkra exportföretag och banker mot risken att inte få betalt. Greger Lejonhufvud kommer även att ge oss en inblick i EKN:s olika finansieringslösningar, som ökar möjligheten för exportföretag och deras underleverantörer att få ja från banken då EKN täcker bankens risk.