Ny affärsområdeschef och ny chefsjurist på EKN

Pressmeddelanden - 7 JUN 2017

Marie Aglert har utsetts som chef för EKN:s affärsområdet Stora företag. Hon har tidigare varit biträdande affärsområdeschef och kundteamschef på EKN. Johan Damell blir chefsjurist på EKN från och med den 31 juli 2017. Han har lång erfarenhet som jurist inom bank- och finanssektorn och kommer närmast från SEB.

– Det är mycket glädjande att välkomna Marie Aglert i hennes nya roll på EKN. Marie Aglert har, med sina ledaregenskaper och långa erfarenhet av exportfinansiering och affärsmöjligheter på olika marknader, rätt förutsättningar att utveckla EKN, med fokus på EKN:s insatser för att stärka de multinationella svenska företagens internationella konkurrenskraft, säger Anna-Karin Jatko, generaldirektör på EKN.

EKN:s affärsområde för stora företag garanterar årligen exportaffärer i ett hundratal länder till ett värde av mellan 30 och 50 miljarder kronor per år.

– Det är med stor glädje vi även välkomnar Johan Damell till EKN. Johan Damell kommer med sin gedigna erfarenhet och kompetens inom både bank- och finansjuridik att ha en nyckelroll i EKN:s fortsatta arbete för att möjliggöra globala exportaffärer med affärsmässig risktäckning, säger Anna-Karin Jatko.