Vem blir årets Exportgasell?

Nyheter - 10 MAR 2016

För andra året i rad delar EKN ut priset; årets Exportgasell. Vinnaren avslöjas på Di Gasellpremiären, onsdag den 16 mars 2016, på Cirkus i Stockholm.

– Vi vill hylla snabbväxande småföretag som ser hela världen som sin marknad, säger Carl-Johan Karlsson, EKN:s SME-chef.

Förra året utsågs den första Exportgasellen någonsin. Det blev SmartShake som exporterar ”shakers” till 70 länder som tog hem titeln.

Exportgasellen syftar till att uppmärksamma snabbväxande exportföretag. EKN har deltagit i utformningen av kriterierna för priset och utser vinnaren. Priset går till det mest framgångsrika Gasellföretaget med export till tillväxtmarknader under 2015.

– Vi hoppas att priset inspirerar fler till att ta steget och exportera till tillväxtmarknader. Svenska företag har vad världen efterfrågar och genom att vara säker på att få betalt kan fler företag ta tillvara på tillväxtmöjligheterna, säger Carl-Johan Karlsson.

För att kunna vinna krävs att:

  • Företaget exporterar till tillväxtmarknader
  • Företaget har substantiell export i förhållande till den totala omsättningen
  • Företaget har export till tillväxtmarknader som uttalad affärsstrategi

EKN är partner till Di Gasell och kommer under året att medverka på alla Gasellträffar runt om i landet.

– Genom att delta i Di Gasell vill vi nå ut till fler företag och på det viset öka kunskapen om hur EKN:s garantier kan bidra till fler lyckade exportsatsningar, säger Carl-Johan.