EKN på plats i Örnsköldsvik

Pressmeddelanden - 14 OKT 2014
Jonas Carlsson och Robert Wickman

EKN:s satsning på lokal närvaro runt om i Sverige stärks nu med ett kontor i Örnsköldsvik. Därmed har EKN kontor i två städer i norra Sverige.

– Sedan tidigare i år har EKN även kontor i Umeå och vi täcker in fler städer i regionen genom mötesplatser på flera orter, säger Robert Wickman, regionansvarig för Region Nord på EKN.

Syftet med satsningen på lokal närvaro är att nå ut till fler små och medelstora företag om hur EKN:s garantier kan stärka företagens exportkapacitet och stimulera till fler exportaffärer.

Region Nord består av Gävleborg, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

– Företagen i Region Nord  sticker ut i jämförelse med övriga landet genom en utbredd stark tilltro till exportmöjligheter på tillväxtmarknaderna. Därför är det särskilt roligt att vi kan stärka vår närvaro lokalt, säger Robert Wickman.

EKN:s småföretagsrapport från i våras visar att företagare i Region Nord är positivast i landet till tillväxtmarknader:

  • 46 procent av företagarna tror att efterfrågan från tillväxtmarknader kommer att öka inom sin sektor
  • 52 procent tror att den totala försäljningen till tillväxtmarknader kommer att öka
  • 27 procent uppger att de kommer att öka sina marknadssatsningar mot dessa marknader

Det nya EKN-kontoret i Örnsköldsvik ligger på Lasarettsgatan 3 i området Arken. Där är det Jonas Carlsson som är EKN:s kontaktperson för de lokala företagen. Jonas Carlsson har lång och gedigen erfarenhet av exportfrågor och kommer närmast från Business Sweden.