EKN på Exportbussen

Nyheter - 30 JAN 2014
EKN:s Robert Wickman och Carl-Johan Karlsson i samtal med Alf H. Forsberg från Norrlands Hall & Kapell AB i Timrå med flera.

Den 20 januari klev EKN-medarbetare på Exportbussen tillsammans med handelsminister Ewa Björling och andra exportfrämjare. Syftet med bussturnén var att träffa lokala företagare i Norrland för att utbyta erfarenheter om möjligheter och behov för att öka exporten.

Tvådagarsturen gick från Sundsvall till Umeå.

– Vi träffade ett femtiotal företagare och en sak är säker; exportföretagen i norra Sverige har mycket att komma med och vill nå ut i världen. Det kan vi hjälpa dem med, säger Carl-Johan Karlsson, EKN:s affärsområdeschef för små och medelstora företag.

– Företagarna var intresserade av hur de kan försäkra sina fakturor hos EKN  och på vilket sätt EKN kan underlätta finansiering av exportaffärerna.

Bussresan gick längs Norrlands kust med stopp i Höga Kusten och Örnsköldsvik. I vart och ett av städerna genomfördes ”speed-dating” med inbjudna företag.

– De rappa mötena gjorde att vi fick en snabb och rak kontakt med företagarna och nu kommer vi att följa upp kontakten med dem för att titta närmare på hur vi på EKN kan stimulera deras export vidare, säger Carl-Johan Karlsson.

Med på resan var också Almi, Business Sweden och SEK, Svensk Exportkredit.

Bilden: EKN:s Robert Wickman och Carl-Johan Karlsson i samtal med Alf H. Forsberg från Norrlands Hall & Kapell AB i Timrå med flera.