EKN i samarbete med Atradius för att främja småföretagares export

Nyheter - 23 SEP 2013
Svart-vit bild på ett handslag

EKN och Atradius Sverige har tecknat samarbetsavtal i syfte att förenkla för småföretag att genomföra säkra exportaffärer.

– Som exportfrämjare och komplement till den privata kreditförsäkringsmarknaden är vi måna om att småföretagare får god kunskap om vilka möjligheter som finns att göra säkra exportaffärer - därför är vi mycket glada att kunna presentera samarbetet med Atradius, säger EKN:s generaldirektör Karin Apelman.

Att erbjuda sin kund kredit är en konkurrensfördel och ofta en förutsättning för att företag ska kunna växa på nya marknader. Men att erbjuda kredit ökar också risken och sårbarheten i affären. Samarbetet innebär att Atradius och EKN snabbt kan guida småföretagen till försäkringar som löser deras behov – gör det säkrare att exportera och förenklar finansiering.

– Samarbetet innebär ett effektivt skydd för exportaffärer som är skräddarsytt för att passa småföretagarens vardag. För småföretagen är det viktigt att det är enkelt och smidigt att försäkra sina affärer, och tillsammans med av EKN möjliggör vi nu detta oavsett marknad och till en mycket rimlig kostnad, säger Magnus Lindgren, vd Atradius Sverige.

EKN eftersträvar samarbete med flera privata kreditförsäkringsaktörer i syfte att förenkla för småföretag att göra säkra exportaffärer.