Fyra röster om EKN:s nya bankutbildning

Den 22 oktober var det premiär för EKN:s nya bankutbildning. Under en halvdag fick 28 deltagare en genomgång av hur det svenska systemet för exportfinansiering skapar fördelar för affärsbanker och deras kunder. Vi frågade några av dem hur de uppfattade utbildningen.

Lektion i utbildningssal

Vad tyckte du om EKN:s nya utbildning?

 Dan Marklund, affärsrådgivare KPMG

Dan Marklund”Jag tycker initiativet är jättebra. Eftersom jag kommer från finanssektorn så vet jag att finansiering ofta är ett stort problem för expansiva företag. Det är jättetufft att hitta kapital för att exempelvis gå från en omsättning på 10 till 100 miljoner. För mig som affärsrådgivare gäller det därför att ha koll på vilka parter som kan hjälpa till att allokera kapital för investeringar och expansion. Därför var det kanon med en uppfräschning av vad EKN kan hjälpa till med.”

 

Jenny Ullgren, middle office manager Crédit Agricole

Jenny Ullgren“För mig var det väldigt givande med ny input om garantier för små och medelstora bolag. Eftersom jag sällan jobbar med den typen av företag så var det en hel del nytt jag fick lära mig idag, både om EKN:s garantier och om hur EKN arbetar vid skadereglering. Jag tycker generellt att det är superbra med utbildning och hade önskat att fler aktörer satsade på den här typen av halvdagskurser.”

 

 

Emil Jackson, företagsrådgivare SEB

Emil”Jag tycker det var bra och lärorikt innehåll. För oss är det jätteviktigt att ha en nära relation till EKN, både för vår egen skull men också för våra kunder, så att vi tillsammans kan genomföra fler affärer. Vi har redan en hel del exporterande företag och det känns som export blir allt vanligare. Därför var det bra att komma hit och fräscha upp detaljminnet om hur vi kan göra affärer ihop med EKN, så att vi kan hjälpa fler kunder att exportera.”

 

 

Joakim Törnfeldt, företagsrådgivare Swedbank

Joakim”Jag har inte jobbat så mycket med rörelsefinansiering genom EKN, så det var värdefullt att få ny kunskap om hur den delen av EKN:s erbjudande fungerar för att kunna sprida det vidare till våra kunder. Dessutom var det bra att få en generell uppdatering av EKN:s erbjudande eftersom vi får allt fler exporterande företag i vår portfölj. Jag tycker att det var mycket bra information och ett smidigt upplägg med en halvdagsutbildning.”

.

kontakt

carljohan.karlsson@ekn.se

Affärsområdeschef SME och Midcorp

Läs även