Leende man som håller i en mobiltelefon

Säg "Exportsprånget" till din bank

Är du redo för den internationella marknaden? Då ska din satsning inte falla på finansieringsproblem. Vi har en ny lösning för unga tillväxtföretag.

EKN täcker upp till 75 % av bankens risk

Behöver du låna upp till 10 miljoner för en utlandssatsning eller för att utveckla dina affärer med exporterande företag? Har din bank tvekat eftersom ditt företag är för litet, för ungt eller för okänt? Då kan EKN stötta dig genom att hjälpa kreditgivaren – med Exportsprånget täcker vi upp till 75 procent av bankens risk av en kredit om ditt företag har goda framtidsutsikter och möter följande kriterier:

  • Vill exportera produkter eller tjänster, alternativt sälja till exporterande företag
  • Kan uppvisa minst ett årsbokslut
  • Har haft max 3 års kommersiell försäljning

Vi hjälper dig att lyckas

Om du vill veta mer om Exportsprånget eller har andra frågor om export och finansiering, så kan vi på EKN ge dig smarta tips och råd. Slå gärna en signal på 08-788 00 00 eller använd kontaktformuläret här bredvid.

Åsa berättar om Exportsprånget

Det kan vara svårt för unga företag att få bankfinansiering, i synnerhet i oroliga tider. Åsa Larsson förklarar hur EKN stöttar entreprenörer som vill växa internationellt.

Flygbild över Stockholm i skymning

Ett budskap till Sveriges banker och kreditgivare

Exportsprånget gör det lättare att finansiera unga tillväxtbolag som säljer varor och tjänster för en internationell marknad – en viktig insats för svenskt näringsliv och en möjlighet för dig att bygga långsiktiga relationer med framtidens giganter.