Leende man som håller i en mobiltelefon

När banken tvekar

Behöver du finansiering som direkt eller indirekt är kopplad till export? Då kan EKN göra det lättare för bankerna att säga ja genom att vi täcker en del av deras risk.

Visst ska du kunna bankfinansiera en bra affär

Världen är full av utmaningar men det finns alltid möjligheter. EKN kan stötta företag som vill finansiera en exportsatsning, men det är inte vi själva som utfärdar krediten. Vi hjälper bankerna genom att lyfta av en del av deras risk när du ansöker om ett lån som direkt eller indirekt kan kopplas till export av varor och tjänster – det tror vi är en bra affär för alla parter.

Våra vanligaste finansieringslösningar

Vi kan stötta exportaffärer i alla storlekar men hur stor del av risken som EKN kan täcka beror på företaget och ändamålet. Här är några exempel:

  • Rörelsekreditgaranti för lån, checkkredit, övertrasseringsrätt eller fakturabelåning (50 %)
  • Exportsprånget är en ny lösning för unga företag med minst ett årsbokslut och max tre års försäljning (75 %)
  • Garanti för investeringskrediter för inköp eller hyra av maskiner och produktionsanläggningar (50 %)
  • Grön kreditgaranti för hållbara investeringar enligt EU:s taxonomi (80 %)

EKN till din tjänst

Om du har frågor om export och finansiering kan du slå oss en signal på 08-788 00 00 eller använda kontaktformuläret. Vi berättar gärna mer om hur du kan dra nytta av våra garantier i din satsning och guidar dig rätt.

Åsa berättar om Exportsprånget

Det kan vara svårt för snabbväxande företag att få bankfinansiering, i synnerhet i oroliga tider. Åsa Larsson förklarar hur EKN stöttar entreprenörer som vill växa internationellt.

Flygbild över Stockholm i skymning

EKN finns i hela Sverige

Ta första steget mot en säker och bra exportaffär med oss på EKN. Vi har kontor på fyra orter och flera andra mötesplatser runt om i Sverige. Kontakta gärna en av våra regionansvariga så hjälper de dig med din exportsatsning och guidar dig rätt.