Leende man som håller i en mobiltelefon

När banken tvekar

Behöver du finansiering som är kopplad till export? Då kan EKN göra det lättare för bankerna att säga ja genom att täcka en del av deras risk.

Prata med EKN om hur du kan bankfinansiera en bra affär

EKN kan stötta företag som vill finansiera en exportsatsning och växa på nya marknader, men det är inte vi själva som utfärdar krediten. Vi hjälper bankerna genom att lyfta av en del av deras risk när du ansöker om ett lån som kan kopplas till export – det tror vi är en bra affär för alla parter.

Här är några exempel på våra finansieringslösningar:

  • Rörelsekreditgaranti för lån, checkkredit, övertrasseringsrätt eller fakturabelåning
  • Investeringskredit för inköp eller hyra av maskiner och produktionsanläggningar 
  • Exportsprånget för unga tillväxtföretag
  • Grön kreditgaranti för hållbara investeringar enligt EU:s taxonomi

Ta steget till en bra exportaffär

Har du en affär på gång som är kopplad till export? Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss och guidar dig till en lämplig finansieringslösning.

Åsa berättar om Exportsprånget

Det kan vara svårt för snabbväxande företag att få bankfinansiering, i synnerhet i tuffa tider. Åsa Larsson berättar om EKN:s senaste satsning på unga tillväxtföretag som vill växa internationellt.

Flygbild över Stockholm i skymning

EKN finns i hela Sverige

EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export. Vi har kontor på fyra orter och flera andra mötesplatser runt om i Sverige. Via kontaktformuläret får du enkelt kontakt med våra regionansvariga som gärna besvarar dina frågor om export och finansiering.